New Tuner Studio version with VEanalyze live - Page 10 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-14-2010, 11:39 AM   #181
jrw
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: middle TN
Posts: 143
Total Cats: 0
Default

10-4

thanks for the the table Brain. unfortunately it started snowing again this AM, so I might not be able to do any real testing till next weekend.

Brain, how do you have a 12*12 grid? is that because your running a newer board than the PNP?
jrw is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2010, 02:14 PM   #182
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,833
Total Cats: 1,786
Default

cause I'm running ms-II.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2010, 03:23 AM   #183
Newb
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

I luv Megasquirt
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2010, 10:20 AM   #184
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Davie, Florida
Posts: 66
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
I'm getting ready to add boost to my car and have a question about your AFR target table. Your fuel table has the Y-axis labeled "fuel load %" and mine is labeled "map kPa". Are these somewhat equivalent? My 8x8 table ranges from 25-140kPa, so if only 5psi boost is targeted, please confirm that 140kPa sufficient (I think I estimated a little high).
CoralDoc is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 12:17 PM   #185
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

MS2/Extra uses fuel load as a percentage. In speed density mode, the percentage is the same as kPa. In alpha-N mode, it's throttle opening.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 04:12 PM   #186
Baz
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 126
Total Cats: 4
Default

Hi Guys, I have posted a problem I have with my MS on the forum, it keeps dying and sounds like a tractor, however, I have also had a problem with TS auto tune and I wonder if they could be related.

This may just be a coincidence but this problem has only appeared since I stated to use the auto tune feature on tunerstudio, also, when I get a difference report nearly all the info is missing (rpm, map kpa, choose ts settings etc, all the buttons are missing) this also happens when I try to save the tune, I tried it on two of my laptops and a friends laptop - same thing, does anyone else get this?

Could it be that my MS processor is corrupted/knackard? I have reflashed the firmware and downloaded a fresh copy of TS - still got the problem.....
heres a link to the problem I have posted https://www.miataturbo.net/forum/t44462/
Barry
Baz is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:27 AM   #187
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Shelbina, MO (North East)
Posts: 335
Total Cats: 0
Default How to set your Lamda Delay?

I was wondering if anyone has worked on setting their Lambda Delay in TS or is everyone just leaving it as factory set?

My WB is underneath the car right before where the factory cat would be. I'm wondering if I need to adjust my Lambda Delay settings due to this distance.

My theory is to look for Accel enrich spikes and measure the time difference in the log, then insert that time amount into the Lambda delay chart.

Think that will work?

rweatherford is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 12:16 AM   #188
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Shelbina, MO (North East)
Posts: 335
Total Cats: 0
Default

Anyone, Bueller, Bueller, Bueller....

Here is my chart I have for now. Need more dataasss.

Also... Is it just me or does my accel enrichment look like it is just dumping fuel.
Attached Thumbnails
New Tuner Studio version with VEanalyze live-lambda_delay_matrix.jpg  
rweatherford is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 07:47 AM   #189
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 237
Default

Lmfao, did you actually take a picture of your monitor? Thats amazing haha.

Sorry im no help here... bump.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 08:47 AM   #190
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Shelbina, MO (North East)
Posts: 335
Total Cats: 0
Default

Actually yes because I am lazy and it's my laptop that my tunes are on. I did find a post on the MegaSquirt forum that confirmed my methods of setting the Lambda Delay. I just need some more data logs to analylze and one of those cool det-cans and I'll be all set.
rweatherford is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 07:37 PM   #191
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Falls Church, VA
Posts: 1,367
Total Cats: 16
Default

Me: VEanalyzer live be with you.
All: And also with you.

I installed my 550s yesterday along with a new fuel filter. Then last night I scaled reqfuel, did some math for the cranking PWs and accel enrichments, and today I went for a top-down drive in glorious low-70s weather while running VE analyzer live. I remember how much logging & MLV'ing it took me to get **** dialed in when I first squirted the car almost two years ago. Granted, that included my MS learning curve, but it took many iterations over a few weeks. It only took 30 minutes of driving around today and it's spot on my AFR targets. It almost feels like cheating.
ScottFW is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 08:34 PM   #192
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Shelbina, MO (North East)
Posts: 335
Total Cats: 0
Default

Someone has been to a Catholic church...
rweatherford is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 09:14 PM   #193
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Meriden, CT
Posts: 2,072
Total Cats: 1
Default

So I take it MS1 users cant use this feature.... I have a ms1 v3.0 and when I am in TS in my project, the ve analyse live screen never loads. If I create a new project and specify ms2 sure enough it loads. Sounds like this thing is the cats meow
Cspence is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 09:30 PM   #194
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Cspence View Post
So I take it MS1 users cant use this feature.... I have a ms1 v3.0 and when I am in TS in my project, the ve analyse live screen never loads. If I create a new project and specify ms2 sure enough it loads. Sounds like this thing is the cats meow
It works with MS-1 just fine. Try uninstalling and then re-installing.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2010, 12:29 AM   #195
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bradenton, FL
Posts: 291
Total Cats: 5
Default

Yep just used it on my MSPNP, works like a charm.
Sokool is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2010, 08:51 PM   #196
Newb
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

Ohh, I like this.
fastrax203 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2010, 08:51 PM   #197
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Meriden, CT
Posts: 2,072
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff_Ciesielski View Post
It works with MS-1 just fine. Try uninstalling and then re-installing.
Indeed, it works . I wish I would have reinstalled TS before I went out for my cruise two hours ago. It would have been a good chance to see what it could do. Now I gotta wait 2 days to try it ....o well, I'm just happy it does work. It was neat just seeing/feeling it make adjustments while the car idles in the garage.
Cspence is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2010, 12:04 AM   #198
Newb
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

I'm trying to set my AE. Not sure exactly how to go about it though..
fastrax203 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 09:05 PM   #199
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 237
Default

Way off topic fastrax.

Just got a chance to use this thing last weeked, and it is ******* amazing. In 1 hour of driving it made my **** smoother than 10 hours of logging/pulling over/burning MLV. Ill happily pay the 40 for the final release.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 09:25 PM   #200
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Meriden, CT
Posts: 2,072
Total Cats: 1
Default

I bit the bullet and forked over $39.95 . I had only tried it for like ten minutes when I had the free version and not but a week later the new "pay" version came out rendering the free one useless. I must say, I too am happy with the results. Set it and drive! You really can feel the changes it makes and the wb confirms it. I let it analyze for about an hour today during a drive and its got my **** dialed in pretty damn good. Before I had a few occasional "hiccups" during the transition into boost and for the most part they are gone now. I still get the rare blip, but its much better than it was. I assume that it'll smooth things out more after a few more hours of use. If you havn't already, make the investment, its MUCH better than logging and running ve analyze in MLV.
Cspence is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Moroso Air Oil Separator Catch Can Aroundcorner Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 04:20 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:53 AM.