New Tuner Studio version with VEanalyze live - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-14-2010, 03:55 PM   #21
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

It feels like it's my birthday
miatauser884 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 04:45 PM   #22
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Quote:
Originally Posted by levnubhin View Post
Report back asap!
Works just like VE analyzer except no switching between programs or loading maps.

Pretty cool from the play I've had so far
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 06:06 PM   #23
Senior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Central, TX / Bay area, CA
Posts: 1,272
Total Cats: 3
Default

so do you just let it do its thing for awhile and then burn or what?
Gotpsi? is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 07:25 PM   #24
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 274
Total Cats: 0
Default

Oh my gawd!

I was prompted by TS and installed the update today at work on my laptop, I didn't even see the new feature "VE Analyser live"

Another nice addition that I noticed was that any cell changes you make to your VE table holds the "red" and "blue" colours and notes previous values even after closing the table and re-opening it/switching 3D view etc. The old version used to lock the live trail after importing a modified VE table from MLV which meant you were forced to close the table and re-open it if you wanted to watch the live trail as you drive.

I did spot another issue too, I made changes by interpreting MLV data while offline and modifying my MSQ by hand in TS while offline and saving it to my usual folder. When connecting the laptop to my MS and connecting successfully, there was no 'settings change report' prompt? It confused me for second, so I had to manually load my MSQ in while my MS was online.

I'll try this new feature tomorrow for sure! I'm very excited about it if it does what it says on the tin!

Last edited by CRAIGO; 01-14-2010 at 07:41 PM.
CRAIGO is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 07:41 PM   #25
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Quote:
Originally Posted by Gotpsi? View Post
so do you just let it do its thing for awhile and then burn or what?
yip
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 07:42 PM   #26
Elite Member
iTrader: (28)
 
Join Date: May 2008
Location: St. Augustine FL
Posts: 2,310
Total Cats: 2
Default

So I'm gonna throw my noob towel up and ask this, If I'm using MT can I switch to TS? what would I have to do to convert if anything sorry flame away!!
p51hellfire is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 07:50 PM   #27
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by p51hellfire View Post
So I'm gonna throw my noob towel up and ask this, If I'm using MT can I switch to TS? what would I have to do to convert if anything sorry flame away!!
Nope, just follow that guide that someone posted a while ago, and you are all set. All of your settings are stored on the ECU, so when you install TS, you set up your car's "profile" and are good to go!
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 07:55 PM   #28
Elite Member
iTrader: (28)
 
Join Date: May 2008
Location: St. Augustine FL
Posts: 2,310
Total Cats: 2
Default

awesome now searching to find link lol Thanks
p51hellfire is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 08:28 PM   #29
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

My setup (.ini) files were different. So I had to change the afr gauge settings to read AFR instead of volts again. Other than that the menus are nearly identical. I think the nicest part was the gauges working behind the menus, and the little icons in the drop down menus. I always had to read every entry to find the AFR target table, now I know exactly where it is, it's the only table under "more settings"

My batteries dead, so I can only rev away at a stop with the laptop plugged in, but I'm going to go try this now, I'll report back in a few minutes.
curly is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 08:48 PM   #30
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

Name:  veanalyzelive.jpg
Views: 46
Size:  118.0 KB
Well there it is. I can't get it to change anything, even with the resistance set to easy. As I said I can only rev it since my laptop battery is dead, and I'm unboosted since my 440's are out for cleaning, but at least this shows you what it looks like. The only time it wants to change something is when I floor the throttle, at which point it filters the log due to a "accel flag", whatever that means. Pretty simple though, me likely.
curly is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 08:58 PM   #31
Elite Member
iTrader: (24)
 
kotomile's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Monterey, CA
Posts: 7,578
Total Cats: 40
Default

Thanks for the screenshot, I'm anxious to try this out.

Quote:
Originally Posted by curly View Post
The only time it wants to change something is when I floor the throttle, at which point it filters the log due to a "accel flag", whatever that means.
Probably that it's ignoring the info since it's been "tainted" by the AE.
kotomile is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 11:16 PM   #32
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Port Orchard, WA
Posts: 620
Total Cats: 4
Default

Curly.. had the bad laptop battery thing too and on my ancient POS a new battery was ~$40... bought a $4 car adapter for it instead, no battery needed.
Rennkafer is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 12:01 AM   #33
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

I can verify that it works pretty well. Took it for a few runs and gave it a 10% authority, it didn't blow my **** up and it started dialing down my wot afrs. Seems like a super win...as soon as the "small" problem with the changes not visually taking effect.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 03:39 AM   #34
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Granbury, TX
Posts: 567
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Well there it is. I can't get it to change anything, even with the resistance set to easy. As I said I can only rev it since my laptop battery is dead, and I'm unboosted since my 440's are out for cleaning, but at least this shows you what it looks like. The only time it wants to change something is when I floor the throttle, at which point it filters the log due to a "accel flag", whatever that means. Pretty simple though, me likely.
Was ur clt over 140 degrees? because if not it wouldnt make any changes
greenday3437 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 03:56 AM   #35
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas metroplex
Posts: 142
Total Cats: -1
Default

Damn, if I can get my car to idle. I'll be doing this tomorrow.
popopopop is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 08:42 AM   #36
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

Quote:
Originally Posted by greenday3437 View Post
Was ur clt over 140 degrees? because if not it wouldnt make any changes
Down below where it says "active filter:", it's blank. I had it up at 160 but I didn't want to wait that long, it says "active filter: min clt". No warnings like MLV saying that 100% of the log was ignored because of settings.
curly is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 10:28 AM   #37
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff_Ciesielski View Post
I can verify that it works pretty well. Took it for a few runs and gave it a 10% authority, it didn't blow my **** up and it started dialing down my wot afrs. Seems like a super win...as soon as the "small" problem with the changes not visually taking effect.

see mine dont take...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 10:34 AM   #38
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
see mine dont take...

After doing the autotune for a while, I saved a new .msq and when I reviewed my logs in MLV the fuel tables were changed accordingly. This is a bit troublesome though, I don't want my **** to start corrupting or making changes I cant see...
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 10:43 AM   #39
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

i meant changing the limits. I cant change the default 50% values. and im not going to let it have that much authority.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 10:48 AM   #40
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
i meant changing the limits. I cant change the default 50% values. and im not going to let it have that much authority.
Oooooooh. I see. I'm positive that those changes take. There is a bug that doesn't update the button text. If you click the button again, the value that you set is still in there, meaning that the variable in memory which controls the authority is taking.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Moroso Air Oil Separator Catch Can Aroundcorner Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 04:20 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:44 PM.