New Tuner Studio version with VEanalyze live - Page 9 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Go Back  Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats. > Performance & Tuning > ECUs and Tuning > MEGAsquirt
Reload this Page >

New Tuner Studio version with VEanalyze live

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo
Sponsored by:
Sponsored by:

New Tuner Studio version with VEanalyze live

Old 01-30-2010, 07:28 PM
  #161  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Florida
Posts: 778
Total Cats: -6
Default

Originally Posted by Rouphis View Post
This may seem like dumb question, but where does VE Live get its target data from?

-Rouphis

From the AFR table
poobs is offline  
Old 01-30-2010, 10:27 PM
  #162  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, FL
Posts: 69
Total Cats: 0
Default

The 6x6 one in megasquirt? Or the 12X12 one in MLV. In ether case, it is nowhere near correct. In both tables my 101KPa target is 13.0 yet VE Live is trying to make 14.7.

-Rouphis
Rouphis is offline  
Old 01-31-2010, 06:33 AM
  #163  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 272
Total Cats: 0
Default

It will target whichever table YOU tell it to target. By the way the AFR target table in TS or MT is an 8x8 table.
Do yourself a favour and stick with AFR target table 1 (the 8x8) It's all interpolated so you'll have no gains by having more cells to enter "14.7" in or "12:1" for boost etc.

MLV can be told to base it's analysis on whichever table you tell it to look at.You have an option of three tables IIRC.
CRAIGO is offline  
Old 01-31-2010, 11:48 AM
  #164  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, FL
Posts: 69
Total Cats: 0
Default

I know about MLV, MLV is fine. But in TS VE Live, its not interpolating correctly.
Rouphis is offline  
Old 01-31-2010, 01:38 PM
  #165  
Elite Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,504
Total Cats: 86
Default

Strange, you would be the first to have this problem.

Is your wideband sending the correct values? Are you seeing the same values in TS and on your WB gauge?
Zaphod is offline  
Old 01-31-2010, 02:17 PM
  #166  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tampa, FL
Posts: 69
Total Cats: 0
Default

My wideband is fine. And VE analyze in MVL works fine. I will post my .msq in a little while.

-Rouphis
Rouphis is offline  
Old 01-31-2010, 03:25 PM
  #167  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Florida
Posts: 778
Total Cats: -6
Default

Originally Posted by poobs View Post
What do you guys use for Lambda Delay in ms ?

Not sure I understand that ( ? )

Also, Is it better to set your filter using low KPA rather than RPM ? I figure that way you can tune high kpa low rpm such as when the motor is under high load.


Thanks

Ok, I think I understand what the delay does but how do I determine what to set it to ?

Maybe I'll just leave it alone but again if something seems wrong how do I know if it is these settings that are at fault ?
poobs is offline  
Old 01-31-2010, 11:20 PM
  #168  
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 185
Total Cats: -1
Default

Ok guru's... If I load my current msq in megatune like I have been for the past year and a half, the car runs as good as it ever has.
BUT... If I load the same msq using TS it runs like ****. Completely lean idle around 17 to 1, leans out to 18/19 to 1 while free revving the car in neutral. Didn't even try to drive the car as it was running horribly. The ve map is the same in both TS and Megatune, as are all other settings that I can see.
I can't figure this out, any advice would be appreciated. Why the difference?
flipt86 is offline  
Old 01-31-2010, 11:52 PM
  #169  
Elite Member
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,494
Total Cats: 0
Default

Originally Posted by flipt86 View Post
Ok guru's... If I load my current msq in megatune like I have been for the past year and a half, the car runs as good as it ever has.
BUT... If I load the same msq using TS it runs like ****. Completely lean idle around 17 to 1, leans out to 18/19 to 1 while free revving the car in neutral. Didn't even try to drive the car as it was running horribly. The ve map is the same in both TS and Megatune, as are all other settings that I can see.
I can't figure this out, any advice would be appreciated. Why the difference?
have you setup a project in ts properly?
Mach929 is offline  
Old 02-01-2010, 12:01 AM
  #170  
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: TN
Posts: 328
Total Cats: 4
Default

Did you choose the right firmware and set your wideband for your project in TS? Also make sure airden, matfactor, and thermfactor are in the project inc folder.
southernmx5 is offline  
Old 02-01-2010, 12:12 AM
  #171  
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 185
Total Cats: -1
Default

Followed the directions in the other thread to the best of my knowledge, hires firmware set, all three inc files are in project inc folder, innovate wideband default selected... I'll look again. Keep the tips coming, this is really frustrating me.
flipt86 is offline  
Old 02-01-2010, 01:27 AM
  #172  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas metroplex
Posts: 140
Total Cats: -1
Default

Is your afr the same in TS? I didn't know people ran the default LC1 settings.
popopopop is offline  
Old 02-01-2010, 07:36 AM
  #173  
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 185
Total Cats: -1
Default

yes they are the same, I run them on purpose after having a long talk with diy.
flipt86 is offline  
Old 02-01-2010, 09:03 AM
  #174  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Florida
Posts: 778
Total Cats: -6
Default

Originally Posted by southernmx5 View Post
Did you choose the right firmware and set your wideband for your project in TS? Also make sure airden, matfactor, and thermfactor are in the project inc folder.

Is there a case/condition when you don't have to copy those files to your project folder ????

I'm using TS and MT interchangeably and I'm not having the above problems. !!!
poobs is offline  
Old 02-13-2010, 05:51 PM
  #175  
jrw
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: middle TN
Posts: 143
Total Cats: 0
Default

super noob question...

whenever I use VE live it is targeting WAAAAAAY too rich, cruising in 5th I'm getting in the mid 9's.

I realize this is probably all my fault, I just need to know how to correct it. should I reset-up my LC-1, maybe I have the settings incorrect???
jrw is offline  
Old 02-13-2010, 05:54 PM
  #176  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas metroplex
Posts: 140
Total Cats: -1
Default

The VE live uses your AFR table as its target, check that.
popopopop is offline  
Old 02-13-2010, 06:35 PM
  #177  
jrw
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: middle TN
Posts: 143
Total Cats: 0
Default

Originally Posted by popopopop View Post
The VE live uses your AFR table as its target, check that.
go to ve analyze live > advanced options > AFR targets?


Last edited by jrw; 02-13-2010 at 06:48 PM. Reason: screen shot
jrw is offline  
Old 02-13-2010, 06:53 PM
  #178  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,245
Total Cats: 2,146
Default

well that explains why it's hitting 9s... rofl

try a table like this:

Braineack is offline  
Old 02-14-2010, 02:42 AM
  #179  
Elite Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,504
Total Cats: 86
Default

@jrw - the AFR table in VEanalyze should be the same as your normal AFRtable for VEtable1. It uses the same table.
Zaphod is offline  
Old 02-14-2010, 04:54 AM
  #180  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 272
Total Cats: 0
Default

JRW, that table looks like a classic case of table corruption. I had a few of those when starting out with MS and TS.

Use Brains and see what happens
CRAIGO is offline  

Quick Reply: New Tuner Studio version with VEanalyze live


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.