H3AVY to H3AVYER to...H3AV1EST P1G - Page 25 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-28-2013, 07:28 PM   #481
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,678
Total Cats: 230
Default

Damn man, i know the feels. Good luck on this.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 07:45 PM   #482
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,245
Total Cats: 864
Default

The most motivation sucking, anus punishing, hearbreaking part of my build was trying to troubleshoot my broken megasquirt. I feel you, I really do. (nohomo)

Attached Thumbnails
H3AVY to H3AVYER to...H3AV1EST P1G-hang_in_there__baby_by_dinmoney.jpg  
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2013, 09:53 PM   #483
Murderator
Thread Starter
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,373
Total Cats: 2,246
Default

Thanks gayz.

Brain just had me check the jumpers on the main board and looks like 1 of them is missing.

I really hope that's the only thing missing on my MS3, and is the cause of this. Because it looks easy to fix.
18psi is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 09:29 PM   #484
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

MS3 is mad because stoopidcharger... Again, give me it once you're done with it lol
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 09:52 PM   #485
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,088
Total Cats: 572
Default

You want my adaptronic?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 10:31 PM   #486
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,245
Total Cats: 864
Default

I already called dibs on the MP62, I need to complete my trifecta of super~failure
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 10:34 PM   #487
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Quote:
Originally Posted by EO2K View Post
I already called dibs on the MP62, I need to complete my trifecta of super~failure
We're about to have an all out pillow fight
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 10:51 PM   #488
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brisbane, AUSTRALIA
Posts: 428
Total Cats: 36
Default

Quote:
Originally Posted by FowlerMotorsports View Post
We're about to have an all out pillow fight
Damn, if only you were hot chicks!
Lokiel is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 12:35 AM   #489
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,088
Total Cats: 572
Default

Quote:
Originally Posted by Lokiel View Post
Damn, if only you were hot chicks!
He'll stuff his bra for you.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 12:48 AM   #490
A living god
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 5,980
Total Cats: 234
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
He'll stuff his undies for you.
fixed
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 09:06 AM   #491
Murderator
Thread Starter
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,373
Total Cats: 2,246
Default

LOL thanks for lightening the mood, gayz.

Anywho,
The jumper I thought was missing was actually on the other side of the board, hiding under a cpu of some sort, so we're back to square ONE of not knowing what in the crap is wrong with this thing.

It hooks up fine. It powers on fine. It adjusts and shows gauges fine. Everything is FINE!!

......except it does not get a crank/cam signal no matter what, and therefore won't even fire up

Everything seems to work great otherwise

Going to try adjusting the dashpots yet again today, if that doesn't work it goes back to Brain, for the 2nd time
18psi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 09:56 AM   #492
Elite Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,925
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by EO2K View Post
The most motivation sucking, anus punishing, hearbreaking part of my build was trying to troubleshoot my broken megasquirt. I feel you, I really do.
THIS

Trying to diagnose and troubleshoot my improperly constructed (not saying yours is) MS1 was the most awfullest suck I dealt with during my first build.

That was like 6 years ago, so long ago that it was built by KingofL33t...

It was so shitty in fact that it caused me to abandon MS altogether and I ran my sh*t on band-aids for years instead...right up until it blew up.

Anyway, keep with it
Efini~FC3S is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 10:04 AM   #493
Boost Czar
iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 71,511
Total Cats: 1,565
Default

the MS was built "properly," the crank/cam sensors not registering is baffling me and we are working through email to try to recitfy.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 07:28 PM   #494
Murderator
Thread Starter
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,373
Total Cats: 2,246
Default

I think I fixed it

Attached Thumbnails
H3AVY to H3AVYER to...H3AV1EST P1G-img_0664.jpg  
18psi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 07:30 PM   #495
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

So what was it?!?!
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 07:41 PM   #496
Murderator
Thread Starter
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 34,373
Total Cats: 2,246
Default

Dashpots on the boards not turned up enough I guess.
Scott had me re-do them to his specs and it didn't work.
Then he told me to turn r11 once and just keep turning r56 up 1 turn at a time and trying to start it....That's what I did and just got it to start twice.

Its running rough, and dying after a few seconds, but I can handle all that. IT RUNS!!
18psi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 07:55 PM   #497
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,245
Total Cats: 864
Default

Attached Thumbnails
H3AVY to H3AVYER to...H3AV1EST P1G-winning.png  
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 10:31 PM   #498
Elite Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,925
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
the MS was built "properly," .
I wasn't implying that it was, not even a tiny bit.

My MS1 built by KingofL33t was built improperly, and trying to diagnose it was a real pain in the ****.

That is all
Efini~FC3S is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2013, 10:34 PM   #499
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,292
Total Cats: 178
Default

It's a celebration!
Attached Thumbnails
H3AVY to H3AVYER to...H3AV1EST P1G-0d51835c6ae342d0b7fc398d60c9b090_view.jpg  
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2013, 07:55 AM   #500
Boost Czar
iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 71,511
Total Cats: 1,565
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack
I built it correctly
Quote:
Originally Posted by Efini~FC3S View Post
I wasn't implying that it was, not even a tiny bit.
Freudian slip?
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Tags
18psi banhammer, engorged hog, feel the love, ti curse

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:10 AM.