RedTurbo's not red and not Turbo'd (yet) build - Page 11 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-08-2013, 10:05 PM   #201
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

Alright, i've gotta work overtime Saturday, but i'm not staying all day. 3pm latest.

From what i saw in that video, it doesn't look or sound like an exhaust leak.
While you may have a leak, that popping is something else. Seems like it just needs to be tuned.
But that means i need to get my *** in gear.
Erat is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 05:41 PM   #202
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

drove it today,it has no power whatsoever. pops more under load but only around 2-3500 rpm. a short data log issolating the event is attached. hopefully somebody can help because im getting super frustrated with this...
Attached Files
File Type: msl random pop.msl (55.8 KB, 38 views)
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:14 PM   #203
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

So the problem was related to the coils or the tuning within the ms. To determine this I switched back to stock ignition and imagine that it works no popping.
Attached Thumbnails
RedTurbo's not red and not Turbo'd (yet) build-th_0aaf6fa0-70c9-473e-8ecf-14a7f79accfd-11180-00000f3b25793728_zpsa77535a4.jpg  
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:15 PM   #204
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Video fail.

Time to run, ALLOFIT?
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:17 PM   #205
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,703
Total Cats: 237
Default

This is why you always change one thing at a time. Not that I abide by that rule myself.. (see build thread), but it is definitely sound advice.

Glad it works with no popping. Run stock ignition for now and enjoy a little boost!
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:20 PM   #206
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Sounds like it still bogs?
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:31 PM   #207
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,703
Total Cats: 237
Default

Definitely is bogging there, I just assumed it was completely untuned. Certainly isn't popping like it was before at least.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:33 PM   #208
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: May 2011
Location: Granbury, Tx
Posts: 815
Total Cats: 14
Default

Couldn't hear to well on my phone. Glad you're making progress, can't wait to see it tuned
FowlerMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:33 PM   #209
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

i reset the map and took the video before i reset the timing, so it was off. took it for a ride down the street without the hood on it and was hitting boost cut or something but i havent messed with that.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 09:35 PM   #210
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
This is why you always change one thing at a time. Not that I abide by that rule myself.. (see build thread), but it is definitely sound advice
Best advice ever, i generally try to live by that rule but i just got to damn excited to get it up and running.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 10:46 PM   #211
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

Quote:
Originally Posted by redturbomiata View Post
Best advice ever, i generally try to live by that rule but i just got to damn excited to get it up and running.
Hey, i said this the day i was over.

One thing at a time.

Car just needs to be tuned at this point i think.
Erat is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 10:57 PM   #212
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Erat View Post
Hey, i said this the day i was over.

One thing at a time.

Car just needs to be tuned at this point i think.
yep, at that point it was almost done though. but for the next time i will definitely do things one at a time.
as for tuning im going to do some road tuning tomorrow, cant really do any full throttle runs till the clutch is broken in. so 100-200ish miles.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 11:00 PM   #213
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

You have an IAT in place?
Erat is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2013, 11:13 PM   #214
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Erat View Post
You have an IAT in place?
It's currently reading ambient air temp till Saturday. Just trying to get it roughed in and the clutch somewhat broken in before next week.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 10:31 AM   #215
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

After messing with the tune a bit and getting it kinda dialed in i have a phantom rev limiter at ~4000rpm. And unfortunately any time my laptop is hooked up and it hits this phantom rev limit it disconnects the laptop from the MS. the regular rev limit is set to 7k and over boost is at 180kpa. But its a hard cut and doesn't seem to be affected by boost.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 10:41 AM   #216
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

I wonder if Braineack will ask you to post a datalog and/or composite log of the event.


Nah, you're smarter than that.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 10:46 AM   #217
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
I wonder if Braineack will ask you to post a datalog and/or composite log of the event.


Nah, you're smarter than that.
it Dc's the laptop about when it happens so this is the best i could do. I did get a different adapter to try as well.
Attached Files
File Type: msl 2013-07-10_17.03.45.msl (61.9 KB, 34 views)
redturbomiata is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 11:13 AM   #218
Elite Member
iTrader: (5)
 
Erat's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit
Posts: 4,199
Total Cats: 260
Default

If it DC's the laptop, the ECU / car is probably loosing power for that second.
Erat is online now   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 11:50 AM   #219
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

only time i've seen that was MSI and improper spark gapping in boost when the spark would blowout.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 11:55 AM   #220
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: May 2011
Location: London,OH
Posts: 1,125
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
only time i've seen that was MSI and improper spark gapping in boost when the spark would blowout.
good note. i forgot to reset the gap when i went back to stock ignition.
redturbomiata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 10:01 PM
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:48 PM.