Fireindc's attempt to build a decent miata. (the search for more torque). - Page 15 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-18-2013, 11:39 AM   #281
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Quote:
Originally Posted by turbofan View Post
I would drive the hell out of your car.

I want a smurf.

Anyway, do you know how to adjust white balance on your camera? Often even the simplest cameras have an adjustment for it. That will fix the blueness. (Of the surroundings)
Thanks man, love my smurf. As for the white balance, nope not a clue. It does not help that it has literally rained every single day for the past few weeks. When it is all cloudy like this in the late afternoon everything looks blue to the human eye even, so the camera is just picking up how it looks.

Maybe I'll have some sun this weekend. Getting the car aligned tomorrow and plan to do some canyon ripping to break in the new tires.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 11:45 AM   #282
I take big bites
iTrader: (1)
 
turbofan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hurricane, UT
Posts: 6,924
Total Cats: 526
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
Thanks man, love my smurf. As for the white balance, nope not a clue. It does not help that it has literally rained every single day for the past few weeks. When it is all cloudy like this in the late afternoon everything looks blue to the human eye even, so the camera is just picking up how it looks.

Maybe I'll have some sun this weekend. Getting the car aligned tomorrow and plan to do some canyon ripping to break in the new tires.
Check out your settings. Often it'll be represented by a light bulb or WB or AW. Sometimes the auto setting sucks. They'll usually have a cloudy setting because, well, all cameras do what yours is doing on a cloudy day

Unless you don't care, in which case, go drive your car instead and get us better pics when its sunny lol
turbofan is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 11:51 AM   #283
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Car looks awesome! Hope you are enjoying the wideopen's on yours as much as I am on my 91'!!! I have always loved the miata, but now I cant help but turn around when i'm walking away and give it one more glance. Wheels/suspension really transformed the car!
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:26 PM   #284
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

you have forced my hand:

I spent like 30 seconds on this...


Attached Thumbnails
Fireindc's attempt to build a decent miata.  (the search for more torque).-soffnc3.jpg  
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:29 PM   #285
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Granbury, TX
Posts: 6,008
Total Cats: 583
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
you have forced my hand:

I spent like 3 minutes on this...
But you made the wheels look silver! Fire doesn't like silver.

Can't win. Just drive the sumbich'.
hornetball is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 12:37 PM   #286
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

BT: man I love these wheels, they are freaking awesome. I was torn between these wheels and the flatouts for a LONG time, but I'm very happy with my decision. It's because I love both of those wheels and either would look great on my car. I'm happy I went with gold too.

The upgrade to 15" has really been noticeable in the ride quality. The ride is so much smoother and less jarring because of the weight savings on each wheel, the fatter sidewall, and the softer tires. Once I get the car aligned and get some real driving time in it I'll give you guys a review on the 595 RS-R's.

LOL, sweet. Thanks brain. We should just change the name of my thread to my photography fail thread.

The plan is to get some legitimate pictures with a much more expensive camera after cleaning the **** out of my car (which is desperately needs).

And while I'm here a quick update on the car. Been about a week since I fixed my oil leak, NO more oil leakage! Awesome!

The main issue I'm having right now is with my wbo2. It jumps around all the time, even when the car is running smoothly. I know the gauge is off, and I have a hunch it's how I mounted the sensor. The sensor is mounted horizontally, and maybe even slightly downward pointing and not at an upward angle like the AEM recommended instructions. I did this because my downpipe came with a bung and I was lazy. I assumed it would work, but I'm thinking otherwise now. Will order a new bung and mount it on top of the pipe pointing down, because this is how i had my old setup running. Worst case I'll buy a new AEM setup. Happy with the car though, i've got a good tune on it now and it runs great.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 02:44 PM   #287
Junior Member
iTrader: (2)
 
albertogti117's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Houston, Tx
Posts: 167
Total Cats: 4
Default

Horizontal as in the 3:00/9:00 position? That's how mine is mounted and it doesn't jump around. I'm using an AEM as well.
albertogti117 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 02:47 PM   #288
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by hornetball View Post
But you made the wheels look silver! Fire doesn't like silver.

Can't win. Just drive the sumbich'.

oh, yeah i did. i thought it was the lighting making them gold.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 03:09 PM   #289
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Quote:
Originally Posted by albertogti117 View Post
Horizontal as in the 3:00/9:00 position? That's how mine is mounted and it doesn't jump around. I'm using an AEM as well.
Yeah, it would be about 3:30 where its mounted. Just a hair below horizontal.

Weird thing is WOT it reads solid 11.8 like it's tuned to, but at idle it will jump between 13.8 and 15, but the idle itself DOES NOT fluxuate. From my experience this much of a jump in afrs is very noticable and causes an oscilating idle.

Also in cruise it will be 14.2 then go to 16 or so, but the car never jerks. Again in my experience tuning this would cause a very rough driving experience. The car is smooth as butter when it does this. Plus I tuned it well when the wbo2 was working right.

Funny thing is this is a different sensor i swapped it to test. Worked fine for about 2 weeks, now its fucked up again. So I've got to wonder if it is:

1) position of the sensor, which is a hair below horizontal (not to spec as per aem installation instructions).

2) wideband controller.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 06:40 PM   #290
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Attached Thumbnails
Fireindc's attempt to build a decent miata.  (the search for more torque).-0tdm91x.jpg  
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 06:58 PM   #291
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,293
Total Cats: 180
Default

I like the look. The wheels are amazing.
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 01:07 AM   #292
Free Moustache Rides
iTrader: (8)
 
matthewdesigns's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado Springs
Posts: 1,656
Total Cats: 49
Default

Looks good man, definitely liking the gold. What's the width and offset of dem rims?
matthewdesigns is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 11:14 AM   #293
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Thanks everyone! These wheels are awesome, and the tires seem like a huge upgrade as well. Have not really "driven" the car yet though because it REALLY needs an alignment. Hopefully this weekend i'll get some canyon driving in.

Quote:
Originally Posted by matthewdesigns View Post
Looks good man, definitely liking the gold. What's the width and offset of dem rims?
15x8 wheels with +25 offset. Fenders were basically rolled flat, fender liners still in place (but i may remove them from the front, it rubs on them occasionally).
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 11:16 AM   #294
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Jersey
Posts: 1,523
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
Thanks everyone! These wheels are awesome, and the tires seem like a huge upgrade as well. Have not really "driven" the car yet though because it REALLY needs an alignment. Hopefully this weekend i'll get some canyon driving in.



15x8 wheels with +25 offset. Fenders were basically rolled flat, fender liners still in place (but i may remove them from the front, it rubs on them occasionally).

I removed my fender liners and no negative's about doing that yet.... Only exposed one wiring harness on each side, and I have them secured nicely so they should be fine
BTMiata is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 02:25 PM   #295
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,460
Total Cats: 782
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
Yeah, it would be about 3:30 where its mounted. Just a hair below horizontal.

Weird thing is WOT it reads solid 11.8 like it's tuned to, but at idle it will jump between 13.8 and 15, but the idle itself DOES NOT fluxuate. From my experience this much of a jump in afrs is very noticable and causes an oscilating idle.

Also in cruise it will be 14.2 then go to 16 or so, but the car never jerks. Again in my experience tuning this would cause a very rough driving experience. The car is smooth as butter when it does this. Plus I tuned it well when the wbo2 was working right.

Funny thing is this is a different sensor i swapped it to test. Worked fine for about 2 weeks, now its fucked up again. So I've got to wonder if it is:

1) position of the sensor, which is a hair below horizontal (not to spec as per aem installation instructions).

2) wideband controller.
My wideband has been displaying stuff like this for about... 4 years. Doesn't seem to matter. Though mine only really fluctuates in cruise from about 14.2-15.2, not all the way to 16. Only fluctuates a half point or less at idle.

Sensor installed in 12oclock position.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 03:13 PM   #296
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Quote:
Originally Posted by concealer404 View Post
My wideband has been displaying stuff like this for about... 4 years. Doesn't seem to matter. Though mine only really fluctuates in cruise from about 14.2-15.2, not all the way to 16. Only fluctuates a half point or less at idle.

Sensor installed in 12oclock position.
Hmm, the problem with this is when autotuning it does matter.. alot. If i let the car autotune with the gauge reading off like this it ***** up my map.

Like i said though in WOT boost it always seems to read right. I don't know.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 03:19 PM   #297
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,460
Total Cats: 782
Default

Isn't the gauge reading separate from what is being output?

Or are you seeing these fluctuations while actually logging?
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 03:30 PM   #298
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
Hmm, the problem with this is when autotuning it does matter.. alot. If i let the car autotune with the gauge reading off like this it ***** up my map.

Like i said though in WOT boost it always seems to read right. I don't know.
one does not simply autotune idle AFRs...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 04:21 PM   #299
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,702
Total Cats: 236
Default

Quote:
Originally Posted by concealer404 View Post
Isn't the gauge reading separate from what is being output?

Or are you seeing these fluctuations while actually logging?
These fluctuations happen on both the gauge and within the tunerstudio software. Since tunerstudio logs using that value i assume the logs would fluctuate as well. Will take a log to see.

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
one does not simply autotune idle AFRs...
Yeah no way I'd autotune the idle, I have filters on my autotune to start at 1250rpm.

The problem is that these fluctuations also happen at steady cruise. Any steady state cruise will fluctuate within 1afr or so on the gauge, but the car will be smooth as butter still. From my experience 1 point in AFR fluctuating while in a steady state cruise you will feel it.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2013, 04:40 AM   #300
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,165
Total Cats: 2,573
Default

I have almost never experienced a 1point variation at cruise to affect anything to the point of "feeling" it

Also I think your sensor location being horizontal has exactly 0% to do with your problem
18psi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
ISO 1.6 turbo cast iron manifold cale saurage DIY Turbo Discussion 16 10-01-2015 12:25 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:09 AM.