hustler's "driver shame" thread - Page 63 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-30-2011, 11:21 PM   #1241
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,970
Total Cats: 49
Default

what TT class are you in?
Seefo is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 12:15 AM   #1242
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by track View Post
what tt class are you in?
TTB, requiring no more than 213whp. Gayness.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 01:31 AM   #1243
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2011
Location: Tyler, TX
Posts: 254
Total Cats: 0
Default

Lol, tiny hp limitations.
85z28 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 02:05 AM   #1244
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by 85z28 View Post
Lol, tiny hp limitations.
I want to keep it at or under 250whp for TXMC. 250whp is fast enough.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 02:14 AM   #1245
Elite Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Little Rock, AR
Posts: 3,110
Total Cats: 127
Default

I'd throw the cam on and if your dyno over turn the boost down 1psi. Less boost=less heat. It's only like 165 from mazda.
jacob300zx is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 02:56 AM
85z28
This message has been deleted by hustler. Reason: Off topic, this should be a PM or another thread.
Old 10-31-2011, 11:10 AM   #1246
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

at that power level, water seems kinda obsessively overkill safe.

maybe just an intercooler sprayer so you keep more lube on your cylinder walls (or is the steam cleaning thing a myth?)
y8s is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 11:22 AM   #1247
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by y8s View Post
at that power level, water seems kinda obsessively overkill safe.

maybe just an intercooler sprayer so you keep more lube on your cylinder walls (or is the steam cleaning thing a myth?)
Awesome steam cleaning, but lower EGT more than anything else. I don't know that it's necessary, but it provides an insane level of safety by cutting EGT ~300*f according to the interwebs. There's also the money issue considering I just spent $300 at Mazdaspeed, Parts Group, and I still need to buy fittings and pay the machinist for labor. This sucks, I need to start bringing my lunch to work or something.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 05:28 PM   #1248
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2008
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,881
Total Cats: 45
Default

What did you get from The Parts Group? I saw Tommy a local autocross yesterday.

Actually, I need to go out there and get some stuff from him off a 96 M-Edition he picked up a couple of weeks ago.
vehicular is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 06:09 PM   #1249
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

2001 engine harness to rewire urrythang that's 22 years old.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 06:34 PM   #1250
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2011
Location: Tyler, TX
Posts: 254
Total Cats: 0
Default

Yea yea!
85z28 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 12:46 AM   #1251
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Is this lower port supposed to be covered?

There were several open vacuum ports on the bottom of the plenum, that can't help either.

I started cleaning up the wiring today and cleaning up the "aftermarket" stuff I made into something that looks like a respectable harness with this:

I also stole a few connectors from it. I will no longer have a dozen green or yellow wires, I will have wires I can chase. I also switched the IAT and oil pressure sensors to the right side of the car for routing, soldered all of my LC1 grounds to one big ring connector, wrapped almost everything in loom, fresh electrical tape on everything, and consolidated wires into loom to settle everything down. I borrowed some factory clips from the junk harness so things are bolted down instead of zip-tied. I still need to move the oil cooler, clean up all the wiring under the dash, pull the AC evap, figure out the heater situation, and get ARTech to make hardpipes for my coolant reroute. Then, phase 2 is the SS fuel lines and fire sleeve around anything that sees heat. I also took the PCV port in the intake plenum, flipped it around to point forward and will use that for the BOV.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 12:54 AM   #1252
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,970
Total Cats: 49
Default

^ (Intake Mani) I think its fine if you have the plate over the EGR location. Then again, I would probably seal it also, jsut so you don't get a bunch of **** in there.
Seefo is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 11:25 AM   #1253
Tour de Franzia
Thread Starter
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

I'm thinking about adding EGT, again. However, I have nowhere to put the gauge. I have 3 gauges (oil temp, boost, AFR) in the radio surround, and water temp in the cluster. Any thoughts on where I can put this 5th gauge?
hustler is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 11:48 AM   #1254
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,775
Total Cats: 1,106
Default

Quote:
Originally Posted by hustler View Post
I'm thinking about adding EGT, again. However, I have nowhere to put the gauge. I have 3 gauges (oil temp, boost, AFR) in the radio surround, and water temp in the cluster. Any thoughts on where I can put this 5th gauge?
Are you planning on running 4 EGT's sensors or just a single one? Other then that I have no idea on where to put gauges.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 12:00 PM   #1255
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Denver
Posts: 909
Total Cats: 14
Default

Attach it to the roll cage. They make gauge holders for just that purpose. Summit carries them, depending on your location, the local speed shop should have them as well.
hingstonwm is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 12:08 PM   #1256
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

He has no roll cage.

Hustler, mount it out of site. That's not one you'll be looking at frequently, is it? Better yet just hook it up to the MS for logging.
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 12:58 PM   #1257
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Better yet just hook it up to the MS for logging.
Not enough inputs.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 01:05 PM   #1258
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Denver
Posts: 909
Total Cats: 14
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
He has no roll cage.

Hustler, mount it out of site. That's not one you'll be looking at frequently, is it? Better yet just hook it up to the MS for logging.
What? He tracks the car without a roll cage? Okay....
hingstonwm is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 01:12 PM   #1259
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,970
Total Cats: 49
Default

Quote:
Originally Posted by hingstonwm View Post
What? He tracks the car without a roll cage? Okay....
I track my car without a cage.
Seefo is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 01:27 PM   #1260
Elite Member
iTrader: (15)
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Antonio, Texas
Posts: 4,889
Total Cats: 28
Default

Quote:
Originally Posted by hingstonwm View Post
What? He tracks the car without a roll cage? Okay....
It is done all the time. He does have a 4-point roll bar, like the rest of us that do HPDE or TT. It is a requirement. Having a dual-purpose car (street and track) with a full cage is not really practical.
ZX-Tex is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 Yesterday 10:04 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:35 AM.