I was told to bring this thread over here. Blame Fireindc. - Page 13 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-02-2014, 07:22 PM   #241
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

There's a few, yes.

I need/want another Cherokee, and i want an MR-S.

I need/want these things more than i need/want a 2nd turbo Miata. Especially a red one.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 07:27 PM   #242
I take big bites
iTrader: (1)
 
turbofan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hurricane, UT
Posts: 6,927
Total Cats: 526
Default

ohyhhhhhhh that's right. You have that blue one.

Carry on.
turbofan is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 07:54 PM   #243
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

I was also offered this thing in trade. o_O



concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 07:57 PM   #244
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2010
Location: Cedar Rapids
Posts: 674
Total Cats: 29
Default

Deets on the drivetrain?
vteckiller2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:03 PM   #245
Elite Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Cedar City, UT
Posts: 2,769
Total Cats: 948
Default

I have the old charge pipes from my original setup if you want them. Certainly not doing jack **** with them.

Holy **** this used to be my engine bay....

Attached Thumbnails
I was told to bring this thread over here.  Blame Fireindc.-img_0266-1.jpg  
Jeffbucc is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:13 PM   #246
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

Quote:
Originally Posted by vteckiller2000 View Post
Deets on the drivetrain?
Miata 6spd. RX7 diff. Miata subframes and double wishbone stuff. KLZE.

The scary thing is... i have parts laying around to upgrade the brakes, put a sick suspension on it, and make a 300whp n/a KL screamer.

That would be the most sick and twisted car ever.

Quote:
Originally Posted by Jeffbucc View Post
I have the old charge pipes from my original setup if you want them. Certainly not doing jack **** with them.

Holy **** this used to be my engine bay....


Are you serious?!? You have the intake and e'er'thang?

How much? Plz2bepm'ing me with details.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:25 PM   #247
I take big bites
iTrader: (1)
 
turbofan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hurricane, UT
Posts: 6,927
Total Cats: 526
Default

RWD Probe:

turbofan is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:29 PM   #248
Elite Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Cedar City, UT
Posts: 2,769
Total Cats: 948
Default

I have to old FM Intercooler and the intercooler pipes, the throttle body pipes, and whatever silicon was on them.

I don't think it'd be worth selling them since they are a little rusty so yeah let me know.
Jeffbucc is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 08:30 PM   #249
Elite Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Cedar City, UT
Posts: 2,769
Total Cats: 948
Default

Don't think I have the turbo inlet elbow/air filter anymore though. Think I reused the elbow.

*edit* If you get that probe you will disappoint me Concealer. Or at least if you do, you have to paint a giant ***** on on the side and call the car "the humiliator".

Last edited by Jeffbucc; 09-02-2014 at 08:57 PM.
Jeffbucc is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2014, 01:05 PM   #250
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

NB1 sideskirts or Wings West sideskirts?


Which goes better with a GTC300 wing?
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 10:08 AM   #251
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

Finally got off my *** and purchased TS.

Prepare for many noob tuning questions. I don't have much hands-on tuning experience, most of my knowledge (what little i have) is from tons of reading.

Spent 45 minutes yesterday driving around with the laptop jacked in to see if i could capture the misfire i'm trying to track down. I think i came up with a fix: Drive around with laptop always jacked in, and the car won't misfire.


Other than that, having a hard time dialing in a good idle AFR. When we first got the car, it was idling in the high 12s, low 13s. TheNuge24 leaned it out a few points and the AFRs went lean, but now idle isn't so stable.

I added in 3 points more fuel down there yesterday, and idle is now ROCK solid, but also back in the low 13s again. Le sigh. I'll take out 1 point again after work and see where we're at.

Car needs some work in the tip-in/part throttle enrichment area as well. Will ask noob questions about this when i get into it.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 10:39 AM   #252
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

Misfire is driving me ******* insane.

Tore down the COP harness for inspection, everything checked out fine. When this happens, both cylinders 1 and 4 are going dead. Another clue: When big-ish bumps are hit, the tach is dropping momentarily up to 500rpms.

Anyone know if this is an off-the-shelf deal or a custom job? There's another PNP COP kit for sale right now, says for NA8, but it has two plugs where i just have the one grey plug.

Harness sans clothes:


Wiff clothes.
Attached Thumbnails
I was told to bring this thread over here.  Blame Fireindc.-20140914_123147.jpg   I was told to bring this thread over here.  Blame Fireindc.-20140914_122030.jpg  
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 02:59 PM   #253
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,109
Total Cats: 518
Default

Looks like a pretty common Toyota COP harness. There's really no way to tell if it's PNP or off the shelf, unless Savington comes in here and says "that's my harness".

Cause I'm pretty sure he's one of the few that does off the shelf PNP harnesses.

If it was made with pigtails cut from a Toyota harness, I'd trust them. If it was made by grinding down the terminals and shoving them in the connectors, I wouldn't trust it.

At idle, I'd grab every one of the 4 wires (with clothes off), and pull/jiggle them. Find the one that cuts the idle in half.
curly is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:01 PM   #254
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,093
Total Cats: 90
Default

It looks like a decently well made harness.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:02 PM   #255
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2012
Location: Indianapolis
Posts: 3,325
Total Cats: 235
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
At idle, I'd grab every one of the 4 wires (with clothes off), and pull/jiggle them. Find the one that cuts the idle in half.


Do it and post pics of your naked *** leaning out over the engine bay. Make sure not to catch your sack in the accessory belt.
thenuge26 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:04 PM   #256
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
Looks like a pretty common Toyota COP harness. There's really no way to tell if it's PNP or off the shelf, unless Savington comes in here and says "that's my harness".

Cause I'm pretty sure he's one of the few that does off the shelf PNP harnesses.

If it was made with pigtails cut from a Toyota harness, I'd trust them. If it was made by grinding down the terminals and shoving them in the connectors, I wouldn't trust it.

At idle, I'd grab every one of the 4 wires (with clothes off), and pull/jiggle them. Find the one that cuts the idle in half.
I did this. Idle remained steady with no misfire. (Caught a couple pubes in the radiator fan.)

Unfortunately, i think the problem is upstream. Yay!!!


Giving some thought to killing this car this winter, salvaging the good parts, and throwing the rest away. Insert all good parts into blue 93, but this time with MS3X (or MS3Pro) and a custom harness. Get rid of this CAS bullshit and some other fun in the meantime.

With the electrical "work" that was done to this car by previous owners, i don't feel that a PNP is a great idea.

Unfortunately, going ahead with this plan would mean punting on the F2T swap into the blue car for at least a couple more years. Must weigh options.
concealer404 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:05 PM   #257
I take big bites
iTrader: (1)
 
turbofan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hurricane, UT
Posts: 6,927
Total Cats: 526
Default

It looks like a slightly fuzzy picture of a harness. I like Josh's idea.
turbofan is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:11 PM   #258
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,109
Total Cats: 518
Default

If he already tested it, I'm not sure there's any point on getting naked again.

I cringed at the sack-in-accessory-belt mental image.

I had a cold solder joint in my MS, if it's not a PNP unit, you could try tapping the MS itself, see if it drops a ignition output.
curly is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:14 PM   #259
I take big bites
iTrader: (1)
 
turbofan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Hurricane, UT
Posts: 6,927
Total Cats: 526
Default

Yeah, I should have hit refresh before posting. Oh well.
turbofan is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2014, 03:15 PM   #260
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 8,465
Total Cats: 783
Default

Don't the CAS units also do weird **** when they go bad?

It's a DIYPNP. I'll tap the case and see what happens today or tomorrow.

If ignition output is being dropped, would that also mess with tach? The only weird thing is that during the times that it's consistently running on 2 cylinders (It'll do this for a short time sometimes), the tach seems to be working properly. Only on initial big bump does it do anything strange.
concealer404 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Tags
fistula, shit on my face

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:26 AM.